[ günerhan ]

Antistatik Zemin Kaplama

Antistatik epoksi kaplama sistemi; zemin yüzeyde oluşan statik elektrik akımını kendi üzerine çekerek, geliştirilmiş iletkenlik özelliğiyle istenmeyen bu akımın bakır bara eşliğinde toprağa aktarılmasını sağlayarak güvenli bir ortam elde edilmesine olanak vermektedir. Yüksek elektrik akımına ihtiyaç duyulan endüstriyel tesislerde insan ve makine güvenliğini sağlamak amacıyla ana kaplama unsuru olarak kullanılmaktadır. Yüksek elektrik akımıyla çalışılan endüstriyel tesislerin zeminlerine uygulanan antistatik epoksi kaplama sistemi, elektrik çarpmasıyla oluşabilecek iş kazalarının önüne geçilebilmesini sağlamakla beraber istenmeyen akımların makinelere zarar vermesine engel olacaktır.

[ günerhan ]

Antistatik Zemin Kaplama

Antistatik epoksi kaplama sistemi, genellikle yüksek elektrik akımına ihtiyaç duyulan tesislerinin tercihi olması sebebiyle sadece elektriksel ihtiyaçların karşılanması değil, diğer unsurlarında karşılanmasına olanak sağlamaktadır. Yüksek elektrik akımıyla çalışan işletmelerde bulunan hassas cihazlar toza karşı duyarlıdır. Tozumaz özelliğine sahip olan bu sistem, cihazların tozdan kaynaklı zarar görmelerinin de önüne geçmiş olacaktır. Antistatik epoksi kaplama sistemi, tesislerde yaşan ağır trafik koşullarına karşı yüksek dayanım göstermektedir. Yüksek penetrasyon ve aderans özelliğe sahip olan bu sistem, bakteri oluşumunu engelleyerek antimikrobiyal bir ortam elde edilmesine olanak sağlamaktadır. 

Zemin Hazırlığı

Kaplama yapılacak zemin yüzeyde bulunan derzlerin içi iyice açılmalır ve vakum makinesi ile iyice temizlenir.Açılan derzler; reçine ile hazırlanmış dolgu malzemesi ile doldurulur. Zemine uygun olarak seçilen elmaslar, beton silim makinesine takılarak silim işlemi başlar. Silim işlemi sırasında toz çıkmaması için silim makinesine vakum makinesi bağlanır.Beton yüzeydeki şerbet tabakası alınır ve yüzeyde bulunan bozukluklar düzeltilir. Silim işlemi tamamlandıktan sonra ortaya çıkan çatlaklar V şeklinde açılır ve temizlenir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra zemin endüstriyel vakum makinesi ile temizlenir

Astar Katı

Zemin hazılığı yapılmış yüzeye sistemde belirlenmiş olan sarfiyat ile mala kullanılarak astar işlemi yapılır.

Antistatik Astar

Astar katı tamamlanmış olan yüzeyde var olan çatlak ve tamiratlar tamamlanır. Tamiratı yapılan yüzey hafif silim makinesi ile silinir ve makum makinesi ile temizliği tamamlanır. Belirlenen noktaya kondüktör çakılır ve bakır baralar bu noktaya bağlanır. Sistemde belirlenmiş olan sarfiyatta antistatik astar mala yardımı ile uygulanır.

Son Kaplama Katı

Antistatik astar uygulaması tamamlanan alanda, maskeleme işlemi yapılır. Belirlenmiş olan sarfiyatta antistatik son kat malzemesi mala yardımı ile uygulanır ve kirpi rulo yardımı ile havası alınır. Kaplamanın bakır bara üzerini iyice örttüğünden emin olunarak, kaplama işlemi tamamlanır.

  • Antistatik özelliğe sahiptir.
  • Yüksek kimyasal ve mekanik dayanıma sahiptir.
  • İletkenlik (kondaktivite) özelliğine sahiptir.
  • Mikrop ve bakteri oluşumunu engelleyerek hijyenik bir ortam sağlar.
  • Sıvı geçirimsizdir.
  • Beton ve çimento esaslı mineral yüzeylerde
  • Otomotiv, ilaç, kimya, elektrik ve elektronik sanayi gibi endüstrilerde üretim ve depolama alanlarında
  • Uçak hangarları ve yanıcı-patlayıcı maddelerin bulunduğu depolarda
  • Elektrik malzemesi üreten tesisler, bilgi işlem odaları, otomasyon odaları, fabrikalar, ameliyathaneler ve matbaalar gibi alanlarda kullanılır.